Eendenborst met cassis en frambozen
Ingrediënten
- 250 g Frambozen
- 1 el Maizena
- 250 ml Wijn. rood
- 4 tl Bruine suiker
- 2 tl Zeezout
- 4 stuks Eendenborst Sous vide gegaard
- 150 ml Creme de cassis
Instructies
- Maak met een scherp mes kruislings inkepingen in het vet. Meng zeezout en suiker door elkaar en druk het op de vel kant van de eendenborst. Breng op smaak met peper. Laat even intrekken.
- Meng de wijn en de creme de cassis in een kan. Meng de maizena met een paar scheuten en giet dan in de kan. Roer goed door en breng de saus aan de kook. Laat een paar minuten koken tot ze gebonden is, voeg de frambozen toe en laat ze een minuutje mee warmen. Breng op smaak.
- Ga met de brander over de eendenborst tot de vleeskant mooi bruin is en de velkant gaat karameliseren. Snijd dan in tranches en serveer met de saus over het vlees en geef er ook apart wat saus bij. Geef er eventueel een pasta bij met een botersausje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!