Éclairs à la violette

Porties 15 éclairs

Ingrediënten
  

Krokante laag

  • 65 g boter
  • 85 g bloem
  • 80 g suiker

Soezendeeg

  • 17 cl melk
  • 70 g boter
  • 1,5 tl suiker
  • 0,5 tl zout
  • 100 g bloem
  • 3 stuks eieren

Banketbakkersroom

  • 5,5 dl melk
  • 40 g boter
  • 105 g eigeel
  • 120 g suiker
  • 30 g bloem
  • 35 g maizena
  • 7 druppels violette kleurstof

Decoratie

  • 200 g fondant, violet
  • 75 g frambozenjam
  • 300 g blanke glazuur
  • 1 mespunt violette kleurstof

Instructies
 

Krokante laag

  • Meng in een kom alle ingredienten. Kneed tot een gelijkematige massa en zet dan even weg in de koelkast.
  • Rol het daarna uit tussen twee vellen bakpapier.

Soezendeeg

  • Bereid het soezendeeg zoals in het recept daarvan.
  • Doe het deeg in een spuitzak met spuitmond nummer 16.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit er staafjes van 10 cm lengte op. Houd voldoende afstand, zodat ze niet tegen elkaar aankomen tijdens het bakken.
  • Leg op elke staaf een rechthoekig stukje krokante laag.
  • Bak de éclairs op 180°C, 35 minuten. Doe af en toe de oven op een kier om het vocht te laten ontsnappen.

Banketbakkersroom

  • Maak de banketbakkersroom volgens recept en voe hierbij de druppels kleurstof. Laat afkoelen. Doe de room in een spuitzak met spuitmond nr 10.

Afwerking en decoratie

  • Maak met spuitmondje 6 drie gaatjes in de bodem van iedere éclair en spuit hierin de banketbakkersroom.
  • Rol de violette fondant uit tussen twee vellen bakpapier en snijd ze in rechthoekjes van 10 x 2 cm.
  • Spuit op de éclairs een paar druppels frambozenjam en leg hierop de fondant.
  • Bedek met de blanke glazuur en eventueel met zilveren suikerparels.
Bron: Le Gordon Bleu
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept