Éclairs à la violette
Ingrediënten
Krokante laag
- 65 g boter
- 85 g bloem
- 80 g suiker
Soezendeeg
- 17 cl melk
- 70 g boter
- 1,5 tl suiker
- 0,5 tl zout
- 100 g bloem
- 3 stuks eieren
Banketbakkersroom
- 5,5 dl melk
- 40 g boter
- 105 g eigeel
- 120 g suiker
- 30 g bloem
- 35 g maizena
- 7 druppels violette kleurstof
Decoratie
- 200 g fondant, violet
- 75 g frambozenjam
- 300 g blanke glazuur
- 1 mespunt violette kleurstof
Instructies
Krokante laag
- Meng in een kom alle ingredienten. Kneed tot een gelijkematige massa en zet dan even weg in de koelkast.
- Rol het daarna uit tussen twee vellen bakpapier.
Soezendeeg
- Bereid het soezendeeg zoals in het recept daarvan.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmond nummer 16.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit er staafjes van 10 cm lengte op. Houd voldoende afstand, zodat ze niet tegen elkaar aankomen tijdens het bakken.
- Leg op elke staaf een rechthoekig stukje krokante laag.
- Bak de éclairs op 180°C, 35 minuten. Doe af en toe de oven op een kier om het vocht te laten ontsnappen.
Banketbakkersroom
- Maak de banketbakkersroom volgens recept en voe hierbij de druppels kleurstof. Laat afkoelen. Doe de room in een spuitzak met spuitmond nr 10.
Afwerking en decoratie
- Maak met spuitmondje 6 drie gaatjes in de bodem van iedere éclair en spuit hierin de banketbakkersroom.
- Rol de violette fondant uit tussen twee vellen bakpapier en snijd ze in rechthoekjes van 10 x 2 cm.
- Spuit op de éclairs een paar druppels frambozenjam en leg hierop de fondant.
- Bedek met de blanke glazuur en eventueel met zilveren suikerparels.
Bron: Le Gordon Bleu
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!