Crostini met ansjovis en pomodori
Ingrediënten
- 80 g Brood zelfgemaakt
- 30 stuks Ansjovis vers
- 20 stuks Druiven, wit
- 20 stuks Pijnboompitten
- 15 takje Peterselie
- 5 stuks Pomodori tomaten
- 4 blaadjes Basilicum
- 4 blaadjes Dragon
- 2 sneetje Casinobrood
- 1 dl Witte wijn
- 1 teentje Knoflook
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- 0,5 stuks Wortelen
Instructies
- Maak de ansjovis onder de kraan schoon en fileer ze. Marineer een uur in de witte wijn, 5 takjes peterselie, fijngehakt, de wortel in ringen gehakt, fijngesneden knoflook en wat zout. Ontvel de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadjes. Maak dunne plakjes door dikkere kwarten horizonaal door midden te snijden. Leg op een bord en besprenkel met olijfolie. Voeg de peterselie samen met de overige kruiden. Smeer wat olie op het brood en rooster het brood in de oven. Smeer de kruiden, samen met wat olie op een kant. Snijd de korsten van het casinobrood. Laat de gekruide toast in de oven weer even roosteren. Leg een ansjovisfilet op een crostino, hierop een druif en geroosterde pijnboompitjes en een plakje tomaat. Herhaal dit nog een keer en dek af met de gekruide broodjes. Snijd ze in kleine partjes, voorzichtig. Leg voor het opdienen even onder de grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!