Bonbon rozemarijn
Ingrediënten
- 1 dl Room
- 1 tl Rozemarijn
- 100 g Chocolade
- 20 g Chocolade. wit
- 25 g Boter
- 1 el Azijn, rode wijn
- 1 snufje Zout
Instructies
- Breng de room met de rozemarijn en een snufje zout tegen de kook aan. Laat op een sudderplaatje 40 min trekken. Er onstaat op de room een vel, deze houdt de smaak vast. Haal de room van het vuur en zeef dit. Vang het vocht op en roer de wijnazijn erdoor. Smelt de pure en witte chocolade aubain marie, meng dit met het roommengsel. Klop de boter erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Tempereer de pure chocolade. Schep op bakpapier kleine hoeveelheden van de gesmolte chocolade en maak met de achterkant van een lepel dunne rondjes (ter grootte van een bonbon). Laat dit opstijven. Doe de vulling in een spuitzak en spuit dit op de rondjes. Dompel de bonbons goed onder in de resterende chocolade en zet ze terug op het bakpapier. Laat hard worden. Strooi op ieder bonbon een paar korreltjes grof zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!