Boeuf Wellington
Ossenhaas gevuld met foie gras
Ingrediënten
Duxelle
- 1 stuks Eieren
- 2 stuks Sjalotje
- 2 el Olijfolie
- 500 g Paddestoelen
- 2 el Kruiden groene kruiden
- 250 g Foie gras rauw of eendenlever kan ook. Kippenlevermousse kan ook.
Ossenhaas
- 1,5 kg Ossenhaas
- 10 plakjes Bladerdeeg 40 bij 40 cm
Instructies
Duxelle
- Bak de sjalotten even aan in de olijfolie tot dat ze zacht zijn maar niet verkleurd.
- Voeg de fijngehakte paddestoelen, met eventueel wat tijm en witte wijn erbij, toe en laat dit even bakken. Zet het vuur hoger en laat de losgekomen sappen inkoken
- Haal de pan van het vuur als het mengsel droog is en voeg dan pas de verse kruiden toe Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Doe de duxelle in een roestvrijstalen zeef of wikkel in een doek en laat een paar uur uitlekken (mag ook een nacht blijven staan)
Ossenhaas
- Maak over de lengte, midden in de ossenhaas, een opening met een mes.
- Snij de foie gras in stukjes van ca. 3 x 3 cm en bestrooi deze met zout en peper
- Stop de stukjes foie gras in de opening van de ossenhaas – verdeel de stukjes goed over de lengte
- Bind de ossenhaas op en bak deze goed aan in boter, laat afkoelen
Afmaken
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Ongeveer 2 keer zo groot als de ossenhaas.
- Bestrijk het vlees met de duxelle en wikkel het geheel in de bladerdeeg. Maak een schoorsteentje in het bladerdeeg om het vocht te laten ontsnappen.
- Bestrooi het bakblik met paneermeel of grof broodkruim. Bak in de oven op 190’C gedurende 22 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!