Bloemkooltaart

Gang Vegetarisch
Porties 0

Ingrediënten
  

  • 450 g Bloemkool
  • 7 Ei
  • 1 Rode ui
  • 1 el Rozemarijn fijn gesneden
  • 1 el Olijfolie
  • 120 g Bloem
  • 15 g Basilicum fijn gesneden
  • 2 tl Bakpoeder
  • 150 g Parmesaanse kaas grof geraspt
  • 1 tl Kurkuma
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Nigellazaad
  • 1 el Sezamzaad
  • Boter om in te vetten

Instructies
 

  • Kook de bloemkool-roosjes in gezouten water ongeveer 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Maak de ui schoon en snijd drie ringen van ongeveer 5mm dik - hou deze apart. Hak de rest van de ui grof. Bak de gehakte ui met de rozemarijn in de olijfolie; roer regelmatig. Haal na ongeveer 10 minuten van het vuur als de ui glazig is. Laat afkoelen.
  • Meng eieren en basilicum in een grote kom. Voeg parmezaan, uien, bloem, kurkuma en bakpoeder toe. Meng goed. Schep vervolgens voorzichtig de bloemkool-roosjes door het mengsel.
  • Bekleed de bodem en wanden van een springvorm met bakpapier. Vet de wanden en bodem goed in met boter. Meng het nigellazaad en het sezamzaad en verdeel dit over de wand van de vorm.
  • Verdeel het bloemkool-eiermengsel over de vorm. Verdeel de achtergehouden uienringen over de bovenkant en druk deze licht aan.
  • Bak de taart 45 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Laat de taart als deze uit de oven komt ongeveer 15 minuten afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept