Bloemkoolsoep met kerrieijs
Ingrediënten
- 300 g Bloemkool
- 3 dl Melk
- 1,5 el Hazelnootolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Nootmuskaat
- 10 stuks Croutons
- 2 dl Kerrieijs
Instructies
- Soep. Kook de bloemkoolroosjes in de melk gaar. Giet de melk af en bewaar hem. Pureer de bloemkool in de blender en breng de groente op smaak met hazelnootolie, zout en peper. Verwarm de bloemkoolpuree en schep in een diep bord. Verwarm de bloemkoolmelk en klop de melk schuimig met een staafmixer. Schep het schuim op de puree en leg de croutons rond het schuim.Leg een bal kerrieijs op het schuim . Maal wat nootmuskaat over de soep.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!