Bietenlasagne

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lasagne

  • 4 stuks bieten grote bieten
  • 150 g gerookte ham

Kaassaus

  • 70 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk warm
  • 90 g parmezaanse kaas geraspt
  • nootmuskaat
  • chilipoeder

Instructies
 

Bieten

  • Kook de bieten gaar in water of rooster ze gaar in de oven op 200°C. Ze zijn gaar als je er met een aardappelschilmesje makkelijk in snijdt. Pel de bieten als ze nog warm zijn en snijd ze in dunne plakken op de mandoline.

Kaassaus

  • Smelt de boter in een steelpan en voeg dan de bloem toe. Roer tot de het geheel gemengd is en laat even garen. Voeg dan beetje en al roerend de warme melk toe. Het mengsel moet steeds glad zijn als je er weer melk bij giet. Voeg uiteindelijk driekwart van de parmezaanse kaas toe, de nootmuskaat, chilipoeder en zout en peper.

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Leg een rij bietjes in een beboterde ovenschaal. Leg hierop een laagje ham. Giet hierop een laag kaassaus en daarna weer bieten. Ga zo door tot de bieten op zijn en je sluit af met de saus. Bestrooi met de resterende kaas en wat peper uit de molen.
  • Zet de lasagne 35 minuten in de oven en serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept