Biet in bladerdeeg
Ingrediënten
Bieten
- 4 stuks Bieten
Duxelle
- 200 g Sjalot
- 2 tenen Knoflook
- 400 g Kastanjechampignons
- 3 el gedroogde porcini
- 2 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- 200 g Roomkaas
Afwerking
- 1 stuks Ei
- 250 g bladerdeeg
Instructies
Bieten
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten, bestrooi met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder de folie.
Duxelle
- Maal ondertussen de sjalot, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een pan en bak het sjalottenmengsel en de gedroogde paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 min.
Afwerking
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak om straks de bieten in te rollen. Meng de roomkaas met het paddenstoelenmengsel. Verdeel ¼ over het midden van de plak, laat 2 cm aan de rand vrij. Verdeel de biet en de rest van het paddenstoelenmengsel erover. Vouw het bladerdeeg om de biet en paddenstoelen heen. Snijd sterren of andere versiering van de rest van het deeg en plak ze erop. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak in 20 min. goudbruin en gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!