Beurre blanc

Porties 200 gram

Ingrediënten
  

  • 2 stuks sjalot fijngehakt
  • 3 el witte wijnazijn
  • 4 el witte wijn
  • 2 el koud water
  • 200 g boter koud en in stukjes
  • zout
  • peper
  • cayennepeper

Instructies
 

  • Smelt een stukje boter in de pan en fruit de sjalotten op laag vuur.
  • Voeg dan de azijn, wijn en water toe en laat inkoken op laag vuur.
  • Klop er nu beetje bij beetje de boter door. Steeds wat boter laten smelten en dan pas de volgende lading. Ga door tot je een mooie emulsie hebt.
  • Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en eventueel citroensap.
  • Zeef op het laatst de saus om de sjalotten eruit te halen. De saus is nu klaat voor gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept