Aubergineflan met spinaziesaus
Ingrediënten
Aubergineflan
- 2 stuks aubergine in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 stuks ui gesnipperd
- 5 el olijfolie
- 2 sneetjes brood
- 2 stuks eieren
- 2 el Parmezaanse kaas geraspt
- 1 wl peterselie gehakt
- melk om brood te weken
Spinaziesaus
- 200 g spinazie gekookt
- 2 el olijfolie of ghee
- 1 teentje knoflook ongepeld
- 2 tl komijnpoeder
- 2 el room of groentebouillon
Frosting van pcorino
- 200 ml melk
- 50 ml room 1
- 1 teentje knoflook ongepeld
- 150 g pecorino
Instructies
Aubergineflan
- Bak de blokjes aubergine met de knofloo en uien 8-10 minuten in de olijfolie.
- Zet het vuur uit en schep alles om, doe de peterselie er bij en laat afkoelen.
- Pureer wanneer het is afgekoeld.
- Laat in een kom het brood en de melk weken, knijp daarna uit en leg het brood opzij.
- Leg in 6 timbaaltjes van 7x3,5 cm een rondje bakpapier en vet de randen in.
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Meng in een kom de eieren, het brood, de kaas, peterselie en zout en peper. Voeg dit toe aan de aubergine en roer goed door. doe dit mengsel in de timbaaltjes.
- Zet de timbaaltjes in een bakje met water in de oven, doe er bakpapier over. en bak ze 20 minuten.
Spinaziesaus
- Bak de gekookte spinazie 2 minuten in de ghee of olijfolie met de knoflook, komijnpoeder en zoout en peper. Voeg de room toe, haal de knoflook eruit en pureer het mengsel. Zet opzij.
Frosting van pecorino
- Verwarm in een steelpannetje de melk en de room met de knoflook en wat peper. Voeg de kaas toe en laat smelten. Haal de knoflook eruit en pureer met de staafmixer. Zeef indien nodig en zet opzij.
Service
- Schep op de borden een portie spinaziesaus en maak een mooi rondje met de achterkant van een lepel.
- Haal de flans uit de timbaaltjes en leg ze in het midden van de saus. Schep een beetje kaasroom op de saus en maal er zwarte peper over. Garneer eventueel met wat tomaatjes en kappertjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!