Appeltaart Rozen (Alain Passard)
Ingrediënten
Taart
- 1 deegbodem bladerdeeg of pâte sucrée
- 70 g Amandelpoeder
- 150 g Appelcompote Van goudreinetten
- 6 stuks Rode appels Pink Lady, Royal gala, Jonagold
Siroop
- 200 g Poedersuiker
- 200 ml water
- 2 stuks Citroensap
Instructies
Taart
- Bedek een taartvorm van 24 cm met het deeg. Prik het in met een vork. Bestrooi met amandelpoeder en dan met de appelcompote. (de compote zal zich mengen met het amandelpoeder en het amandelpoeder zorgt ervoor dat het deeg droog blijft). Bak de bodem dan in de oven op 160ºC voor 15 minuten.
- Was de appels, snijd ze op de mandoline in ronde plakken van 1 mm. Snijd de plakken dan in 2-en.
Siroop
- Maak een oplossing van water, poedersuiker en citroen en verwarm tot alle suiker is opgelost. Verwarm de appelschijfjes tot ze zacht en buigzaam zijn. Laat de siroop net niet koken.
- Haal de appelschijfjes uit de siroop en leg op keukenpapier om te drogen.
Samenstellen en bakken
- Leg 6 schijfjes op elkaar en rol ze op, zodat je een roosvorm krijgt. Zet deze in de taart. Doe dit tot de hele taart bedekt is. Zet deze dan 15 minuten in de oven op 160ºC. De appels moeten een beetje kleur hebben.
- Laat dan afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!