Amandelsoep met rozemarijn
Ingrediënten
- 25 g Boter
- 1 stuks Ui
- 2 stuks Venkel
- 1 dl Witte wijn
- 7,5 dl Groentebouillon
- 1 el Rozemarijn
- 200 g Amandelpoeder
- 1 scheut Amandellikeur
- 50 g Amandelschaafsel geroosterd
- 2 stuks Venkelloof
- Zeezout
- Peper
Instructies
- Voor mensen die nog nooit gemalen noten hebben gebruikt om een vloeistof te binden, is deze soep meestal een openbaring. De zoete, fluweelachtige smaak van amandelen doet aan een exotische melk denken. Smelt de boter in de pan. Fruit de fijngehakte uien tot ze glazig zien. Voeg dan de fijngesneden venkelknol toe. Bak op hoog vuur 5 tot 10 minuten en giet vervolgens het glas wijn erbij. Kook tot het vocht verdampt is en voeg daarna bouillon toe en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten sudderen tot de venkel zacht is. Als je geen amandelpoeder hebt: vermaal de amandelen in de keukenmachine tot meel. Meng het amandelmeel door de soep. Breng het opnieuw aan de kook. Neem de pan van het vuur, giet er een scheutje amandellikeur bij. Laat iets afkoelen. Pureer de soep in de blender. Wrijf hem daarna door een fijne zeef of een paardenharen doek voor een volkomen glad resultaat. Voeg zwarte peper en zout toe naar smaak. Serveer warm. Garneer met geroosterde amandelschaafsel en venkelloof.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!