Zoetzuur van komkommer
Acar ketimun
Ingrediënten
- 1 stuks ui
- 3 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 1 stuks limoen
- 1 dl rijstazijn
- 1 el suiker
- 3 el gembersiroop
- 2 stuks komkommer
- 1 el zonnebloem olie
- 1 tl sesamolie
- 2 stuks bosui
- 1 takje peterselie
- 1 takje munt
Instructies
Dressing
- Pel en snipper de ui heel klein. Schil en rasp de gember. Meng samen met het limoensap en rijstazijn in een diepe kom. Voeg de suiker, een snifje zout en de gembersiroop toe.
- Voeg de zonnebloemolie en sesamolie toe. Meng goed en proef. Het moet mooi zoetzuur smaken.
Komkommer
- Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd dan de komkommer in dunne julienne. Meng 2 tl zout en laat intrekken. Spoel na een half uur de sliertjes komkommer af onder de kraan en laat in een zeef uitlekken.
- Doe de komkommer in een diepe kom en giet de dressing eroverheen. Roer even door en laat afkoelen in de kpelkast.
Opdienen
- Snijd vlak voor het opdienen de bosui in dunne, ovale plakjes. Hak de munt en de peterselie.
- Bestrooi de komkommer met de kruiden, bosui en limoenrasp en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!