Vegan en gistvrij brood, boekweitbrood

Gang Brood, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 220 g boekweit water geweekt voor 6 uur of een nacht
  • 40 g chia zaden gemengd met 4 eetlepels water
  • 240 ml water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 stuks knoflookteentjes in stukjes gesneden
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • een paar snufjes zwarte peper
  • 0,5 tl Zout

Instructies
 

  • Laat de boekweit een nachtje weken in ruim water of tenminste minstens twee uur.
  • Week de chia zaden in 4 eetlepels water gedurende 10 minuten totdat ze een gel-achtige consistentie vormen
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Giet de boekweit af en spoel goed af.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender en mix tot een dik beslag. Als het beslag te dik is voeg extra water toe.
  • Giet het boekweitbeslag in een (medium) broodvorm (met bakpapier) en bak gedurende 60-75 minuten op 180 °C. Bak tot het brood bruin is en verwijder het dan uit de oven, haal het brood uit de bakvorm en zet het dan terug in de oven voor nog eens 30 minuten (dit zal een knapperige korstje creëren). Het brood is klaar als het goudbruin is en hol klinkt wanneer je erop klopt. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het snijdt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept