Pasta vongole

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 70 gr Lamsoren
  • 750 gr vongole
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 snufje Cayennepeper
  • 10 cl witte wijn
  • 1 Handje peterselie
  • Olijfolie
  • 30 gram beurre manie boter en bloem in gelijke hoeveelheden gekneed.

Instructies
 

  • Spoel de schelpen af onder koud water en sorteer ze.
  • Fruit het sjalotje aan in de olijfolie. Doe er de in blokjes gesneden tomaten en knoflook bij en blus af met de witte wijn.
  • Doe dan de schelpen in de pan, doe het deksel erop en laat koken.
    Als de schelpen open gaan, schud je even met de pan.
  • Doe het vuur onder de pan uit en giet af in een kom zodat het vocht bewaren kan voor de saus.
  • Kook de saus in een pannetje en roer er de beurre manie door tot de saus gebonden is. Voeg eventueel wat room toe.
  • Doe de gekookte pasta in de saus en doe er ook de schelpen bij.
  • Strooi er de lamsoren, peterselie en cayennepeper over en roer door elkaar. Serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept