Soupe au pistou
Ingrediënten
Soep
- 1 stuks Ui
- 2 stuks tomaten
- 1 l Kippenbouillon of groentebouillon voor de vega-versie
- 100 g Peultjes
- 100 g witte bonen
- 100 g Doperwten
- 1 stuks Courgette
- 2 stuks Aardappelen
- 1 stuks Prei
- 1 stengel Bleekselderij
- 2 teentjes Knoflook
- 2 takjes Peterselie
Pistou
- 3 teentjes Knoflook
- 10 takjes Basilicum
- 3 el Olijfolie
- 100 g parmezaanse kaas of tofu voor de vegan-versie
Instructies
Soep
- Week de bonen een nacht in water, giet het af en kook ze net niet gaar. Snijd de ui in plakjes en laat ze in de olijfolie wat kleuren. Voeg de fijn gehakte knoflook toe. Ontvel de tomaten, snijd fijn en doe bij de uien. Laat ze zacht worden en doe er de bouillon bij. Breng aan de kook en voeg er de peulen bij. Snijd de courgette, in stukjes gesneden bleekselderij en aardappels in blokjes en voeg ook toe. Doe er de bonen bij en laat koken tot alles gaar is. Doe tegen het einde van de kooktijd de fijn gesneden prei erdoor.
Pistou
- Wrijf in een vijzel de knoflook fijn met de basilicum blaadjes. Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe. Roer vlak voor het opdienen de pistou door de soep en geef er de geraspte parmezaanse kaas door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!