Soupe au pistou

Cuisine Frans
Servings 4 personen

Ingredients
  

Soep

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks tomaten
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 g peultjes
  • 100 g witte bonen
  • 100 g doperwten
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks aardappelen
  • 1 stuks prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes peterselie

Pistou

  • 3 teentjes knoflook
  • 10 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 100 g parmezaanse kaas

Instructions
 

Soep

  • Week de bonen een nacht in water, giet het af en kook ze net niet gaar. Snijd de ui in plakjes en laat ze in de olijfolie wat kleuren. Voeg de fijn gehakte knoflook toe. Ontvel de tomaten, snijd fijn en doe bij de uien. Laat ze zacht worden en doe er de bouillon bij. Breng aan de kook en voeg er de peulen bij. Snijd de courgette, in stukjes gesneden bleekselderij en aardappels in blokjes en voeg ook toe. Doe er de bonen bij en laat koken tot alles gaar is. Doe tegen het einde van de kooktijd de fijn gesneden prei erdoor.

Pistou

  • Wrijf in een vijzel de knoflook fijn met de basilicum blaadjes. Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe. Roer vlak voor het opdienen de pistou door de soep en geef er de geraspte parmezaanse kaas door.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rating recept