Tarte tatin makkelijk
Ingrediënten
- 1 stuks appel Golden Delicious
- 100 g suiker
- 2 el water
- 2 plakjes bladerdeeg
- 2 tl Crème fraiche
Instructies
Appel
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel doormidden.
Deeg
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Zet de oven alvast aan op 200°C.
Karamel
- Vet 2 kommetjes of ramequins in met boter en zet ze klaar voor straks. Doe de suiker en het water in een pan met een dikke bodem. Meng het water goed door de suiker door even met de pan te "walsen". Zet het vuur half hoog en laat het mengsel aan de kook komen. Blijf bij het vuur staan en kijk wat er gebeurt. Na een paar minuten worden de belletjes wat groter en trager. Let goed op, want nu gaat het snel. De suiker gaat bruin worden, wals nog even met de pan. Roeren hoeft niet. Als de suiker van licht naar donkerbruin gaat, moet het vuur uit doen en de karamel meteen overgieten in de kommetjes.
Samenstellen
- Leg de appel op de karamel in de kommetjes. Leg een plakje bladerdeeg op de vorm, druk licht aan bij de rand en snijd het overtollige deeg weg. Zet de kommetjes dan voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als het deeg mooi bruin is geworden. Laat ze uit de oven 10 minuten afkoelen, snijd ze dan los aan de rand en keer om op een bordje. Direct serveren, eventueel met wat crème fraiche.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!