Steak tartaar

Gang Voorgerecht vlees
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Tartaar

  • 400 g Longhaas
  • 40 g Sjalotje Fijn gehakt
  • 40 g Augurken In fijne brunoise
  • 40 g Kappertjes Fijn gehakt
  • 10 g Mosterd 3 soorten
  • 50 g Tomatenketchup
  • 2 stuks eigeel
  • Worcestersaus naar smaak
  • naar smaak Tabasco naar smaak
  • naar smaak Peterselie naar smaak
  • naar smaak Fleur de sel naar smaak
  • naar smaak zwarte peper naar smaak
  • naar smaak Peper, Espelete naar smaak

Rundercarpaccio

  • 200 g rundercarpaccio

Marinade

  • 50 cl Olijfolie
  • 30 cl Citroensap
  • 0,5 stuks Citroen Zestes

Garnituur

  • 12 stuks Groene asperges In dunne plakjes
  • 8 stuks Witte radijs In dunne plakjes
  • 0,25 stuks Zwarte radijs In dunne plakjes
  • 50 g gemengde groene kruiden
  • Naar smaak Vinaigrette naar smaak
  • 20 plakjes Kaas. Parmezaanse
  • 50 g Kaas. Parmezaanse Geraspt

Opmaak

  • 4 takjes Kervel
  • 4 stengels Bieslook

Kruiden

  • naar smaak Fleur de sel naar smaak
  • naar smaak zwarte peper naar smaak
  • naar smaak Peper, Espelete naar smaak
  • 4 stuks Eidooier Als het kan sous vide half gegaard

Instructies
 

Tartaar

  • Hak het vlees met een koksmes fijn. Zet weg op ijs. Meng met de eigelen en de overige ingrediënten.

Rundercarpaccio

  • Zet het vlees een half uurtje in de vriezer om wat hard te laten worden. Snijd dan in plakjes van 1 mm op de snijmachine. Kruid het vlees vlak voor het serveren met de marinade.

Marinade

  • Meng de ingrediënten en zet weg voor het marineren van de carpaccio vlak voor het serveren.

Garnituur

  • Schil en maak de asperges schoon. Snijd op de mandoline in dunnen plakjes in de lengte. Snijd de radijzen op dezelfde manier. Schil de zwarte radijs en snijd ook in dunne plakjes. Rol in de vorm van een roos. Marineer ze vlak voor het serveren met de marinade. Schaaf plakjes van de Parmezaanse kaas. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet de oven op 150ºC en strooi de kaas op een gelpad. Laat smelten en haal uit de oven als het lichtbruin begint te worden. Zet even weg tot het wat afgekoeld is en leg dan over een vorm, bijvoorbeeld een deegroller, om uit te harden.

Opmaak

  • Meng de groene kruiden met de vinaigrette en leg op de borden. Maak verder op met de asperges, knapperige parmezaan wafels, plakje parmezaanse kaas en de kruiden. Leg in het midden de tartaar met de eidooier erop. Bestrooi met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept