Tortellini a la Giovanna Corelli
Ingrediënten
Pasta
- 400 g meel type 00
- 4 stuks eieren vers
Vulling
- 100 g varkenshaas
- 50 g kipfilet
- 100 g mortadella
- 100 g parmaham
- 150 g parmezaanse kaas geraspt
- 2 stuks eieren
- boter
- nootmuskaat
Bouillon
- 2 liter vleesbouillon
- 0,5 liter kippenbouillon
Instructies
Pasta
- Meng het meel met de eieren en kneed door tot een soepel deeg. Leg het dan een paar uur weg. Je kunt het ook vacumeren, dan kun je het sneller gebruiken.
Vulling
- Snijd het varkensvlees en de kipfilet in blokjes en bak ze in de boter. Laat dan een paar minuten afkoelen.
- Doe de mortadella en parmaham in de keukenmachine en draai even tot kleine stukjes. Doe nootmuskaat, peper en zout erbij.
- Als het vlees is afgekoeld doe je het bij de vleeswaren met de helft van de parmezaanse kaas en eieren. Draai tot alles goed gemengd is.
- Doe dan de rest van de kaas en eieren erdoor en draai tot een puree. Doe dan over in een spuitzak en laat een paar uurtjes koelen.
Tortellini
- Rol het pastadeeg uit in vellen van 1 mm dikte. Omdat de pasta niet mag uitdrogen voordat ze aan elkaar geplakt moet worden, kun je het beste per vel het hele proces van vullen en dichtmaken doorlopen.
- Snijd vierkante lapjes van 3 x 3 cm en spuit een klein beetje vulling in het midden. Vouw driehoekjes en breng de punten bij elkaar. Druk ze vast tussen duim en wijsvinger.
- Zet een pan op met een deel van de bouillon en breng aan de kook. Doe hier de tortellini in en kook 4 tot 5 minuten beetgaar. Laat ze na het koken 4 tot 5 minuten liggen. Leg de tortellini dan in een diep bord of een kom.
- Kook de rest van de bouillon en giet over de tortellini. Serveer eventueel met wat gehakte peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!