Gesmoorde venkel

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkelknollen
  • 1 stuks sjalot fijngehakt
  • 6 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 stuks peperonici gedroogd en fijngehakt
  • 2 stuks ansjvisfilets
  • olijfolie
  • 1 borrelglas witte wijn
  • 2 el kappertjes

Instructies
 

  • een paar keer om.Was de venkel, verwijder de stelen en het groen. Bewaar het groen voor de garnering. Snijd de venkel in de lengte in achten.
  • Fruit de sjalto, knoflook en peperonici met de ansjovis in ruim olijfolie glazig. Voeg de venkel toe en roer nog om.
  • Blus af met witte wijn en de zure kappertjes met het nat. Smoor 10 minuten met de deksel op de pan. De venkel moet nog enigszins knapperig zijn, maar ook al zacht. Laat afkoelen.
  • Serveer op een schaal, met olijfolie en bestrooid met venkelgroen.
Bron: Wil Demandt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept