Lamskufta in tahinsaus
Ingrediënten
Kufta
- 350 g lamsgehakt
- 350 g rundergehakt
- 2 stuks ui
- 1 bos peterselie
- 1 el korianderpoeder
- 1 el piment
- 1 el paprikapoeder
- 1 stuks tomaat geraspt, sap bewaren
- 4 stuks tomaat in plakjes
- 2 stuks groene chilipeper in ringen gesneden
Saus
- 4 el tahin
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 stuks citroen uitgeperst
Instructies
Kufta
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kneed in een kom alle ingrediënten goed door elkaar met zout en peper naar smaak.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal of bakvorm, een pan kan ook. Druk het goed aan, het vlees moet compact zijn.
- Leg de plakjes tomaat en de ringen groene peper over de kufta.
- Bak in de oven voor 20 minuten tot het vlees bijna gaar is. Haal de schaal uit de oven en schenk het vrijgekomen vocht over in een pan.
- Meng de tahin, citroensap en granaatappelmelasse met het vleesvocht en kook dit al kloppend een minuut of 5. Schenk de saus over de kufta en zet de schaal onder de grill. Bak nog ongeveer 10 minuten, tot de tomaten en pepertjes licht bruin worden. Serveer warm en geef er bijvoorbeeld pittige aardappelen of brood bij.
Bron/inspitatie: Anas Atassi, Sumak
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!