Artisjoksalade 1, paprika
Ingrediënten
- 3 stuks Paprika, rood
- 0,5 teentje Knoflook
- 20 g Poedersuiker
- 0,1 dl Balsamicoazijn
- 1 takje Bleekselderij
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- 4 dl Olijfolie
- 1 takje Bonenkruid
Instructies
- Schil de paprika’s, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadkern. Bestrooi de parten met poedersuiker, zout en peper. Voeg na een half uur de knoflook en de fijngehakte bladselderij toe en besprenkel met wat aceto balsamico. Laat dit een nacht marineren en konfijt ze vervolgens gedurende 1 uur op 70 graden in olijfolie tot ze mooi glazig maar niet te gaar zijn. Haal ze uit de olie, dep ze droog, hak er een tartaar van en vermeng ze met het fijngehakte bonenkruid.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!