Chocoladesoep
met sinaasappel, thijm en croutons van kruidkoek
Ingrediënten
- 180 g Chocolade puur. minimaal 70%
- 10 g Chocolade. wit
- 5 dl Melk. vol
- 2 stuks Sinaasappel
- 1 bosje Tijm
- 1 stuks Kruidkoek
- 50 g Suiker
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie. Breng de melk aan de kook, haal van het vuur af en voeg de tijm en de zeste van de helft van de sinaasappels toe. Laat 15 minuten trekken. Zeef de melk en breng vervolgens weer aan de kook. Smelt intussen de witte chocolade. Voeg de melk al roerend aan de witte chocolade toe en voeg aan dit mengsel de gesmolten pure chocolade toe. Blijf goed roeren. Laat de soep tot gebruik afkoelen.
- Maak mooie zestes van de andere helft van de sinaasappels. Blancheer de zestes kort.
- Zet vervolgens water op met suiker en laat de zestes gedurende 10 minuten koken zodat ze zijn gekonfijt.
- Snijd de kruidkoek in croutonblokjes (snijd de zwarte korst eraf), leg op een ovenplaat en laat in een oven van 180ºC gedurende 15 minuten drogen. Schud af en toe even door.
- Schenk de soep in kleine kopjes, versier met de gekonfijte sinaasappelzestes en zet schalen met croutons op tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!