Het geheim van een lekkere scone is het deeg heel kort te kneden! Bij lang kneden worden de scones hard en taai. Voor luchtige scones kunt u half water, half melk gebruiken. De scones worden kort in de oven gebakken op een vrij hoge temperatuur.
Reken op ongeveer 4 scones per persoon.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Zeef het meel in een ruime kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor. Roer suiker en rozijnen door het meelmengsel. Vermeng het ei met de melk. Maak een kuiltje in het meel en giet, op één theelepel na, de melk erin. Meng dit snel tot een zacht deeg. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 centimeter. Steek met een vormpje (of glas) rondjes uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met de overgebleven melk. Bak 10 tot 12 minuten en laat afkoelen. Lekker met geslagen room en jam.

Scones

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Patisserie
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 300 g Meel 50 g =4 scones per persoon
  • 3 tl Bakpoeder
  • 30 g Boter
  • 1,5 dl Melk
  • 3 el Basterdsuiker
  • 4 el Rozijnen
  • 1 stuks Eieren

Instructies
 

  • Het geheim van een lekkere scone is het deeg heel kort te kneden! Bij lang kneden worden de scones hard en taai. Voor luchtige scones kunt u half water, half melk gebruiken. De scones worden kort in de oven gebakken op een vrij hoge temperatuur. Reken op ongeveer 4 scones per persoon. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Zeef het meel in een ruime kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor. Roer suiker en rozijnen door het meelmengsel. Vermeng het ei met de melk. Maak een kuiltje in het meel en giet, op één theelepel na, de melk erin. Meng dit snel tot een zacht deeg. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 centimeter. Steek met een vormpje (of glas) rondjes uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met de overgebleven melk. Bak 10 tot 12 minuten en laat afkoelen. Lekker met geslagen room en jam.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept