Tiramisu

Gang Nagerecht
Porties 30 personen

Ingrediënten
  

  • 468,75 g Mascarpone
  • 3,75 pak Lange vingers
  • 700 g Slagroom
  • 3,75 stuks Eidooier
  • 281,25 g Eiwit
  • 11,25 kopje Koffie
  • 250 g Poedersuiker
  • 11,25 blaadjes Gelatine
  • 187,5 g Walnoten
  • 187,5 g Suiker
  • 10 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Zet sterke (espresso)koffie.
  • Ontvet de kom waar je de eiwitten in stijf wilt slaan met beetje citroensap.
  • Klop slagroom goed stijf.
  • Voeg geweekte gelatine toe aan au bain marie verwarmde eigeel.
  • Voeg het licht gekoelde eidooier mengsel toe aan klein beetje mascarpone en meng vervolgens door alle mascarpone.
  • Meng de mascarpone met rest van de poedersuiker en voeg langzaam de slagroom toe. Spatel voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor.
  • Pak een vorm en dompel de lange vingers kort in afgekoelde koffie en maak er een laag van in de vorm of in ringen op bord.
  • Leg of spuit dan het mascarponemengsel erop.
  • Je kunt ook lagen maken: maak een laag in koffie gedrenkte lange vingers enzovoorts.
  • De laatste laag dient mascarpone te zijn.
  • Laat ½ uur in diepvries opstijven of 4 uur in koelkast.
  • Rooster de noten in de oven op 170 graden Maak een caramel en laat daarin de noten vallen.
  • Stort op een plaat en bik meteen los. Gebruik later als garnering per portie.
  • Bestrooi de toplaag met wat cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept