Tiramisu
Ingrediënten
- 468,75 g Mascarpone
- 3,75 pak Lange vingers
- 700 g Slagroom
- 3,75 stuks Eidooier
- 281,25 g Eiwit
- 11,25 kopje Koffie
- 250 g Poedersuiker
- 11,25 blaadjes Gelatine
- 187,5 g Walnoten
- 187,5 g Suiker
- 10 g Cacaopoeder
Instructies
- Zet sterke (espresso)koffie.
- Ontvet de kom waar je de eiwitten in stijf wilt slaan met beetje citroensap.
- Klop slagroom goed stijf.
- Voeg geweekte gelatine toe aan au bain marie verwarmde eigeel.
- Voeg het licht gekoelde eidooier mengsel toe aan klein beetje mascarpone en meng vervolgens door alle mascarpone.
- Meng de mascarpone met rest van de poedersuiker en voeg langzaam de slagroom toe. Spatel voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor.
- Pak een vorm en dompel de lange vingers kort in afgekoelde koffie en maak er een laag van in de vorm of in ringen op bord.
- Leg of spuit dan het mascarponemengsel erop.
- Je kunt ook lagen maken: maak een laag in koffie gedrenkte lange vingers enzovoorts.
- De laatste laag dient mascarpone te zijn.
- Laat ½ uur in diepvries opstijven of 4 uur in koelkast.
- Rooster de noten in de oven op 170 graden Maak een caramel en laat daarin de noten vallen.
- Stort op een plaat en bik meteen los. Gebruik later als garnering per portie.
- Bestrooi de toplaag met wat cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!