Rode portsaus
Ingrediënten
- 60 g Sjalotje in zeer dunne plakjes
- 100 g Champignons
- 50 g Cranberries
- 0,25 l Port. rode
- 0,25 stuks Sinaasappelschil gedroogd
- 3 dl Kalfsfond
- 1 Zout
- 1 Peper
- 60 g Boter
Instructies
- Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Doe er de sjalotten in en laat ze zweten tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry’s toe en laat het geheel 3 tot 4 minuten zachtjes koken.
- Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen, waarbij je zo nodig het oppervlak afschuimt.
- Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!