Pompoenbrood
Ingrediënten
- 20 g Gist
- 1 dl Melk
- 500 g Bloem
- 0,5 el Zout
- 0,5 el Suiker
- 3 el Olijfolie
- 150 g Pompoen gepureerd, gekookt
Instructies
- Laat de gist oplossen in de lauwwarme melk. Vermeng de bloem, zout, suiker en olie. Voeg hierbij de afgekoelde pompoenpuree en het gistmengsel. Laat het geheel ongeveer 15 min. kneden in de machine (met de hand iets langer). Laat het deeg rijzen, sla het door en laat opnieuw rijzen. Verdeel het deeg en maak er broodjes van. Versier de broodjes met wat pompoenpitten en wat olijfolie. Laat nog ongeveer 10 min. doorrijzen. Bak de broodjes af in de oven op 220ºC, ongeveer 15 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!