Sauce aux agrumes

De saus komt van origine uit de streek van de Loire. Hij wordt oorspronkelijk gemaakt van Sancerre en geserveerd bij visgerechten met snoek.
Gang Sauzen
Porties 4 pax

Ingrediënten
  

  • 0,25 glas Witte wijn Sancerre
  • 0,25 glas Azijn. witte wijn
  • 0,5 stuks Sjalotje
  • 0,25 glas Sinaasappelsap
  • 0,10 el Limoensap
  • 0,10 el Citroensap
  • 0,25 el Slagroom
  • 62,5 g Boter
  • 0,10 el Citroenschil geraspt en geblancheerd
  • 0,10 el Sinaasappelschil geraspt en geblancheerd
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Laat in een klein pannetje de witte wijn, de wijnazijn, de citrus sappen en het fijngehakte sjalotje tot 1 eetlepel reduceren. Snijd de boter in stukjes van 25 gram. Zet het pannetje met het gereduceerde vocht op een zacht vuurtje. Voeg er de slagroom bij en klop er stukje voor stukje de boter door met een garde. De boter moet zacht worden en de saus dikker maken zonder echt te smelten. Haal indien nodig de pan nu en dan van het vuur af. Zeef de saus en voeg er de citrus schil doorheen. Breng de saus als hij glad en romig is geworden verder met versgemalen witte peper op smaak. Serveer meteen of houd de saus korte tijd warm in een thermoskan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept