Pizza au saumon fumé et au caviar doré, pizzaatje met gerookte zalm en viseitjes

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Amuse, Voorgerecht vis
Porties 40

Ingrediënten
  

  • 10 plakjes Bladerdeeg 4 uitgestoken rondjes per plakje
  • 20 stuks Tomaat, gedroogd
  • 10 stuks Porcini eekhoorntjesbrood
  • 20 el Olijfolie
  • 5 el Bieslook
  • Zeezout grof
  • Peper zwarte, versgemalen
  • 250 g Zalm, gerookt
  • 20 el Crème fraiche
  • 20 tl Kaviaar, goud
  • 20 tl Kaviaar, zwart

Instructies
 

  • Prik met een vork gaatjes in de rondjes bladerdeeg.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakblik en zet in de koelkast.
  • Doe de gedroogde tomaten, fijngekruimelde porcini en olijfolie in een pan of in de magnetron. Laat het geheel zachtjes smoren.
  • Pureer in de keukenmachine en voeg de helft van de bieslook toe.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Smeer dit mengsel over de rondjes deeg uit en zet in de koelkast tot verder gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi de pizza’s met grof zeezout en peper. Zet ze in de oven en bak in ca. 10-12 minuten gaar.
  • Leg ze op de borden en smeer er een dun laagje crème fraiche overheen.
  • Leg de plakjes zalm er bovenop, schep een lepel gouden kaviaar in het midden van de zalm en daarbovenop een theelepel kaviaar.
  • Strooi de resterende bieslook om het bord heen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept