Torte alla mandorle
Ingrediënten
Taartbodem
- 250 g Bloem
- 200 g Poedersuiker
- 125 g Boter
- 5 el Witte wijn
Vulling
- 1 stuks Sinaasappel
- 250 g Amandelpoeder
- 2 dl Ricotta
- 2 stuks Eieren
- 50 g Suiker
- 3 el Rozenblad water
- 4 blaadjes Citroenmelisse
- 1 el Bakpoeder afgestreken
- 3 el Bloem afgestreken
Instructies
Taartbodem
- Meng alle ingrediënten voor het deeg. Gebruik geen extra vloeistof, maar kneed heel goed.
- Doe het deeg in een bakblik en prik kleine gaten met een vork. Bak blind gedurende 10 - 15 minuten op 180ºC.
Vulling
- Rasp de schil van een schoongemaakte sinaasappel.
- Klop de eieren en suiker tot schuimend.
- Mix met de ricotta, sinaasappelschillen en sap en amandelpoeder. Voeg ten slotte een beetje rozenwater en citroenmelisse toe.
- Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng voorzichtig met het ricotta mengsel. Doe de vulling op de taartbodem. Bak nog eens 20 - 25 minuten op 180ºC tot het mengsel gaar en bruin is.
- Voeg tenslotte een scheutje rozenbladwater en de fijngehakte citroenmelisse toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!