Groentebouillon
Ingrediënten
- 4 stuks Prei
- 8 stuks Ui Spaanse ui
- 12 stuks Selderijstengel
- 1000 g Knolselderij
- 4 stuks Pastinaak
- 2 stuks Venkel
- 1000 g Paddestoelen
- 4 stuks Wortelen winterwortel
- 8 teentje Knoflook
- 16 el Kruiden gemengde. wat voorhanden is
- 2 bosje Peterselie
- 2 el Peper hele. zwarte korrels
- Zeezout
- 10 l water
Instructies
- Was of schil alle groenten en snijd ze in grove stukken. Je kunt ze eerst roosteren in een hete oven, dat geeft meer smaak. Doe ze in een pan met de knoflook, kruiden, peterselie, peperkorrels en een halve theelepel zout, en voeg water toe tot alles onderstaat. Breng aan de kook. Laat een uur zachtjes sudderen. Giet af door een zeef en bewaar alleen het kookwater. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de groenten te persen. De groenten kun je nog gebruiken voor een pasta bijvoorbeeld, er zit dan wel minder smaak aan omdat de meeste smaak in de bouillon is gaan zitten. Zet de pan terug op het vuur en laat de bouillon nog eens 15 minuten inkoken op een middelhoog vuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!