Lamsjus
Ingrediënten
- 2 kg Lamsvlees
- 1 kg Lamsbotten
- 3 g Peperkorrels geplet
- 80 g Knoflook Niet gepeld
- Tijm
- Peper
- Zout
- 5 dl Kippenbouillion
- 200 g Boter
- 1 dl Arachide olie
- 2 dl Wijn. rood
Instructies
Bereiden
- Hak de botten en snijd het vlees in kleine, gelijke dobbelstenen. Zet een pan op medium hoog vuur en verhit de olie. Bruin de botten samen met het vlees in de olie. Giet het vet na een poosje af. Zet de pan weer op het vuur, voeg boter (niet alle), botten, vlees, tijm en geplette knoflook in de schil toe. Schenk de wijn erover en laat reduceren tot alle wijn nagenoeg verdampt is. Laat karameliseren en voeg dan 2 dl kippenbouillon toe. Laat weer reduceren en karamelliseren. Schenk de resterende kippenbouillon over het vlees tot het geheel bedekt is. Laat koken en schuim af tot het na een half uur mooi ingetrokken en gereduceerd is. Haal dan door een fijne zeef en een doek. Reduceer verder tot de gewenste dikte. Zet opzij tot gebruik.
Afmaken
- Pak een deel van de jus en breng aan de kook. Voeg klontjes koude boter toe en klop met de garde goed door. Breng zonodig op smaak en bewaar au bain-marie tot de service.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!