Wortelgnocchi met saffraanroom en langoustines
Ingrediënten
Gnocchi
- 300 g Aardappelen
- 200 g Wortelen
- 250 g Pastameel
- 0,5 tl Nootmuskaat
saffraanroom
- 1 el Olijfolie
- 2 stuks Sjalotje
- 4 stuks Langoustine
- 0,5 glas Witte wijn
- 0,5 g Saffraan
- 1 dl Room
Ham
- 4 plakjes Parmaham
afwerking
- 50 g Parmesaanse kaas
- 4 takje Peterselie
Instructies
Wortelgnocchi
- Kook de aardappels en wortel gaar. Maal ze fijn in een groentemolen of pureeknijper.
- Kneed het mengsel tot een deeg met de bloem en breng het op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Rol het deeg op met een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne rol met een doornede van 1 cm. Snijd de rol in stukjes van 1,5 cm.
- Bestuif een schaal met wat bloem. Druk met de tanden van een omgekeerde vork op de stukjes deeg, zodat ze een beetje omkrullen. Doe de gnocchi in de schaal.
Langoustines en saffraanroom
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden sjalot glazig. Voeg de langoustines toe en bak ze op hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Blus de langoustines af met de wijn, doe de saffraan en room erbij en laat het mengsel tot de helft inkoken.
Parmaham
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de plakken ham op een bakplaat en droog ze in circa 45 minuten in de oven.
Afwerking
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Doe de gnocchi in het kokende water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Bij het in porties koken, doe je de gekookte in een schaal en houd ze warm in een oven van 80 graden.
- Doe dan de gnocchi bij de langoustines in de saffraanroom. Laat dit even rputtelen. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en bestrooi het met de kaas. Garneer met de fijngehakte peterselie en parmaham.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!