Guadeloupe
Mosselen met zoete aardappelfrites
Ingrediënten
Mosselen
- 2 kg Mosselen
- Zonnebloemolie
- 50 g chilipepers
- 0,25 stuks lenteui
- 1 el Bieslook
- Tijm
- 2 el Peterselie
- 1 stuks Limoen sap
- zwarte peper
Frites
- 2 stuks zoete aardappel
- Zonnebloemolie
- Zeezout
Voor aan tafel
- Limoen in partjes
- 2 stuks Chilipeper gehalveerd
Instructies
Voorbereiding
- Maak de mosselen schoon onder stromend water. Snijd de lente-uitjes, hak de bieslook en knoflook en peterselie. Maak de zoet aardappels schoon met een borsteltje. Snijd dan in plakken van 1 cm en deze weer in frieten. Kook ze 5 minuten, tot de buitenkant zacht is en de binnenkant nog hard. Laat dan snel afkoelen in ijswater.
Mosselen
- Doe olie in een grote pan en verhit. Voeg chilipepers, de gesneden lente-uitjes en bieslook toe en bak ze een paar minuten.n Doe knoflook, tijm en peterselie erbij en wacht tot alles lekker begint te geuren. Doe dan de mosselen erbij en leg het deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur tot de schelpen open gaan. Giet het limoensap erbij, maal er de zwarte peper over en schud de pan met deksel erop een paar keer flink.
Frieten
- Zet een pan met olie op en laat tot 180ºC komen. Bak hierin de zoet aardappelfrieten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.
Serveren
- Serveer de mosselen voor ieder in een apart kommetje, met de gebakken kruiden erbij en nog apart extra chilipeper en partjes limoen. Doe in een ander schaaltje de frieten, eventueel met wat zelf gemaakte mayonaise op basis van citroen of limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!