Pompoensoep met kokosroom

Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks flespompoen
  • 2 liter Bouillon
  • 1 stuks Sjalot
  • 1 el curry
  • 1 cm gemberwortel
  • 0,5 liter coconut cream
  • 1 stuks winterwortel

Instructies
 

  • Maak de pompoen schoon en snijd hem in grove stukken. Haal de pitjes eruit. Snijd de wortel in iets kleinere stukken, want die garen wat langzamer.
  • Hak de sjalot fijn en fruit aan in olie of boter. Niet te hard, langzaam zodat de sjalot niet kleurt maar wel zacht wordt.
  • Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de bouillon in de pan met de gefruite sjalot en breng aan de kook. Doe de pompoen en wortel erbij en kook ze gaar.
  • Doe tegen het einde van de kooktijd de gember en curry erbij.
  • Als de groenten gaar zijn, maak je ze fijn met de staafmixer. Doe de kokosroom erbij en breng op smaak met zout en eventueel peper.
  • Serveer in een kom of op een bord en sprenkel er wat olijfolie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept