Madeleine Bocuse

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 11 minuten
Totale tijd 31 minuten
Gang Patisserie
Porties 30 stuks, middelgroot

Ingrediënten
  

  • 5 g Bakpoeder
  • 125 g Boter gesmolten
  • 130 g suiker
  • 150 g Bloem
  • 20 g Honing
  • 150 g Ei
  • 1 mespunt Zout

Instructies
 

  • Het beste is het om een dag van tevoren het deeg te maken. De smaken trekken dan goed door.
  • Meng de eieren, suiker, zout en honing goed door elkaar. Doe dan het gezeefde meel en het bakpoeder erbij en roer goed door, tot je een egale massa hebt.
  • Smelt de boter zachtjes en laat afkoelen tot 45º, iets warmer dan handwarm.
  • Meng dan de boter door het deeg en laat afkoelen. Doe dan in een spuitzak en laat een paar uur in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Spuit het deeg in de ingevette madeleine vormpjes. Niet helemaal vol, want ze rijzen in de oven. Bak 8 minuten als je de hete luchtstand gebruikt. Anders 11 minuten. Als ze mooi bruin zijn, eruit halen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept