Mayonaise
Ingrediënten
- 2 stuks Eidooier
- 1 el Mosterd Pittige. Dijon.
- 2.5 dl Arachide olie
- 0,25 tl Zout
- 0,25 tl Peper
- 2 el Witte wijnazijn Of citroensap
Instructies
- Zet een schaal op een theedoek op het aanrecht (tegen het verschuiven tijdens het kloppen). Doe er de eidooiers, mosterd en wat zout en peper in en klop alles met een ballongarde door elkaar. Voeg de olie langzaam en steeds kloppend in een dun straaltje toe. Voeg als de mayonaise begint te binden de olie een een wat grotere straal toe. Blijf steeds kloppen. Klop als de olie is opgenomen 30 seconden krachtig tot de mayonaise dik is en glanst. Voeg azijn of citroensap toe en proef. Voeg er eventueel nog wat zuur toe en zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!