Sachertorte 1
Ingrediënten
- 600 g Chocoladeglazuur
- 100 g Maizena
- 5 g Ei
- 200 g Suiker
- 250 g Boter
- 150 g Chocoladedruppels
Instructies
- Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.
- De chocolade au bain marie smelten en laten afkoelen.
- De boter met de helft van de suiker kloppen to het mengsel licht van kleur en romig is. De eidooiers er geleidelijk door kloppen.
- De eiwitten tot sneeuw kloppen, de rest van de suiker toevoegen en verder tot slappe pieken kloppen.
- De gesmolten en afgekoelde chocolade erdoor kloppen en daarna het eiwit en de maizena in twee of drie porties erdoor spatelen.
- Het mengsel in de bakvorm scheppen en gelijkmatig verdelen. In de oven op 160ºc 40-45 minuten bakken. In de vorm laten afkoelen en dan op een rooster keren er verder laten afkoelen.
- Maak het chocoladeglazuur, zie recept daarvoor.
- Snijd de afgekoelde cake doormidden en bestrijk de twee lagen van binnen met bessengelei. De twee helften weer samenvoegen en de taart met warme abrikozenjam bestrijken. Zet de taart op een rooster. Giet er nu het chocoladeglazuur over. Snel met een warm paletmes glad strijken en dan hard laten worden. Garneer met bijvoorbeeld letters, opgespoten met chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!