Aardappelkroketten
Ingrediënten
- 100 g Paneermeel
- 100 g Boter
- 3 stuks Eiwit
- 3 stuks Eidooier
- 3 kg Aardappelen
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water gedurende 20 minuten. Giet de aardappelen af. Zet ze nog even op het vuur onder voortdurend opschudden zodat ze wat droger worden.
- Pureer de aardappelen met behulp van een roerzeef (passe-vite). Meng de puree met de losgeklopte eierdooiers en de boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Duw de puree door de kroketmachine (of gebruik een spuitzak zonder spuitmond) zodat je lange cilinders verkrijgt. Laat de rolletjes afkoelen.
- Snij de kroketten op maat en wentel ze door de losgeklopte eiwitten en daarna door het paneermeel.
- Frituur de aardappelkroketten op 200 graden mooi bruin.
- Tip: Kroketten krijgen een meer verfijnde smaak als je ze na het bakken lichtjes bestuift met witte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!