Filodeeg
Ingrediënten
- 1 stuks Ei
- 120 ml Zonnebloemolie
- 1 tl Bakpoeder
- 1 el Azijn
- 125 g Yoghurt
- 0,5 tl Zout
- 375 g Bloem
- 30 g Maizena
- 1 tl Bloem
Instructies
- Voeg in een kom het ei, bakpoeder, zout, azijn, yoghurt en olie bij elkaar en meng goed homogeen.
- Doe er dan de gezeefde bloem door. Meng tot een deeg ontstaat en kneed even door. Het deeg moet zacht en soepel zijn. Verdeel in 32 stukjes en maak hier balletjes van. Bedek ze met folie of een doek en laat 15 minuten rusten.
- Meng de maizena met de bloem en rol hierin de balletjes. Rol alle balletjes heel dun uit en gebruik ruim maizena om het plakken tegen te gaan. Stapel alle velletjes op elkaar. Bebloem alle velletjes et wat maizena.
- Rol dan de stapel velletjes heel dun uit. Rol af en toe een laagje terug en bestrooi met maizena. Probeer zoveel mogelijk laagjes met maizena te bestrooien. Dat zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken laagjes vormt. Rol zo dun mogelijk uit en gebruik het deeg meteen. Anders dek je het af met een doek, want het droogt snel uit. Je kunt ook de velletjes invriezen, doe er dan een velletje bakpapier tussen, anders plakt alles aan elkaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!