Frambozentaartje met creme suisse mascarpone

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 4 taartjes van 10 cm

Ingrediënten
  

  • 200 g pate sucre
  • 100 g creme patissier
  • 50 g mascarpone
  • 200 g frambozen
  • 25 g fijne suiker

Instructies
 

  • Maak van het deeg cirkels en bekleed de ingevette vormpjes. Zet in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven op 180ºC.
  • Maak de creme patissier en meng deze nadat het is afgekoeld met de mascarpone tot een mooie gladde creme.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en prik de bodem in met een vork. Bak de taartjes in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen, zodat ze knapperig worden en blijven.
  • Vul de taartjes met de creme en zet hierop de frambozen. Bestrooi met wat suiker en zet ze even onder de grill, zodat de suiker wat smelt. Niet te lang, want daar hebben de frambozen onder te lijden. Serveer ze nadat de suiker is afgekoeld. Niet te lang wachten, want dan wordt de taartbodem zacht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept