Gefrituurde bananen springrolls met kokosmelk

Keuken Vietnam
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 8 stuks rijstvelletjes 16 cm
  • 2 stuks Bananen
  • sesamzaad wit of zwart; licht geroosterd
  • 1 tl Bruine suiker
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl Maizena
  • snufje zout
  • Olie om te frituren

Instructies
 

Rolletjes

  • Snij de bananen in dunne reepjes.
  • Dompel een rijstvel in warm water (niet heet) en leg op een plat bord. Het duurt een minuut voor het vel zacht wordt. Leg ondertussen ongeveer een kwart van de banaan op het vel, net onder het midden.
  • Strooi er sesamzaadjes over en een beetje bruine suiker
  • Vouw het onderste deel van de rijstvel over de banaan en rol één slag door.
  • Vouw de buitenste delen van het vel naar binnen, als een envelop en rol alles op.
  • Verwerk de rest van de banaan, tot alle rolletjes klaar zijn.
  • Frituur de rolletjes in een ruime wok met bijvoorbeeld arachide-olie op 180 graden celcius, met 2-3 tegelijk, totdat ze krokant en beetje bruin zijn. Voorkom dat ze aan elkaar plakken tijdens het bakken.
  • Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier en serveer op een bordje met de kokoscreme

Kokoscreme

  • Vermeng de maizena met een heel klein beetje koud water.
  • Verhit de kokosmelk, de suiker en zout tot aan de kook.
  • Voeg de maizena toe en kook heel even door, tot het dikker wordt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept