Zalmsushi
Ingrediënten
- 150 g Zalm, vers
zevenkruidenpoeder
- 2 tl Sichimi togarashi
- 1 tl Peper, roze
- 1 el Olie
- 250 g Sushirijst
- 6 stuks Nori
- 2 el Mayonaise
- 1 el Shoyu
- 2 tl Wasabipasta
- 1 el Gember
Instructies
- Verwijder het vel en eventuele graten van de zalm. Bestrooi de filet royaal met de sichimi togarashi en wat roze peper. Verhit de olie in een pan en bak de zalm op matig vuur 8 minuten aan beide kanten. Laat hem afkoelen en breek in grote stukken. Verdeel de rijst en zalm in evenveel porties als er norivellen zijn. Leg een vel nori met de glanzende kant omlaag (de ruwste kant naar binnen) op een bamboematje met de lange kant naar je toe. Verspreid met natte handen een portie rijst gelijkmatig over de nori, je moet door de rijst de nori nog kunnen zien. Meng de mayonaise met wat wasibipaste en verdeel over de rijst aan de dichtstbijzijnde kant. Leg een portie zalm op de mayonaise. Om de sushi op te rollen vouw je het bamboematje naar binnen, te beginnen aan de kant met de vulling. Vouw het uiteinde van de nori wat naar binnen om de rol te beginnen. Blijf rollen en houd het matje daarbij omhoog. Druk het rolletje zacht aan tot je klaar bent met rollen. Maak het uiteinde van de nori vochtig met wat water en plak het rolletje dicht. Haal de rol van de mat en in gelijke stukken met een zeer scherp, nat gemaakt mes. Serveer met de shoyu, wasibipasta en gember.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!