Zalm in mango-gembersaus

Gang Hoofdgerecht vis
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 g Zalm, vers
  • 1 scheut Citroensap
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 el Dragon
  • 2 stuks Sjalotje
  • 1 stuks Tomaat
  • 1 stuks Mango
  • 1,5 dl Visfond
  • 1 el Gembersiroop
  • 25 g Boter

Instructies
 

  • Leg de zalmsteaks naast elkaar in een ondiepe schaal en verdeel er citroensap, knoflook, dragon, peper en zout erover. Dek de schaal af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Pureer de sjalotj, tomaat en mango in de keukenmachine of blender tot een gladde saus. Voeg de visfond en de gembersiroop toe, meng alles nog even en zet apart. Smelt de boter in een koekenpas en bak de zalmsteaks ca. 3 minuten aan beide zijden. Voeg de mangopuree toe en laat afgedekt nog 5 minuten zachtjes koken tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt. Leg de steaks op borden. Verwarm de saus, voeg zout en peper toe en schenk de sauz over de vis. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept