Wortelkroketten

Gajar vada
Gang Amuse
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 250 g Wortelen middelgroot
  • 99,99 g Kikkererwten
  • 2 el Walnoten of hazelnoten
  • 2 el Kokos
  • 0,99 el Pancha masala
  • 0,99 el Peterselie of koriander
  • 2 stuks Spaanse peper
  • 0,5 tl Kurkuma
  • 0,5 tl Zout
  • 0,25 tl Bakpoeder
  • 1 l Ghi om in te frituren

Instructies
 

  • Hak de noten in kleine stukjes. Rasp de wortel. Doe de geraspte wortel en alle andere ingrediënten in een grote kom. Voeg zo veel water toe dat je er een pasta van kunt maken die dik genoeg is om niet uit elkaar te vallen bij het frituren. Voeg zo nodig kikkererwtenmeel toe. Verhit de ghi (of frituurvet). Gebruik een kleine ijsschep om een bolletje beslag op te scheppen en het in de hete ghi te klikken. Met een eetlepel en een duwtje van je vinger gaat het ook. Leg op deze manier ongeveer 8 tot 10 wortelkroketten in de ghi. Regel de temperatuur en keer de wortelkroketten zo vaak dat ze in ongeveer 5 minuten aan alle kanten mooi bruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de ghi en laat ze in een zeef uitlekken. Serveer ze op kamertemperatuur met een groenteschotel, een raita of yoghurt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept