Wildfond

Gang Bouillons
Keuken Hollands
Porties 1 liter

Ingrediënten
  

  • 1 kg botten hert, ree, haas
  • 1 stuks winterwortel
  • 500 g tomaten
  • 50 g knolselderij
  • 2 g peperkorrels
  • 1 stuks foelie
  • 4 stuks laurier
  • 1 takje tijm
  • 4 l water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 250 °C. Laat de botten in een braadslee in de oven bruin worden. Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
  • Doe de botten in een soeppan, met het water. Breng aan de kook en schep het bovendrijvende schuim eraf. Doe dan de groenten en kruiden erbij. Laat de bouillon minstens vijf uur op een laag vuur staan. Zeef de bouillon, en kook in met ruim driekwart. Van de oorspronkelijke vier liter water plus het vocht uit de groenten houd je uiteindelijk één liter over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept