Waldcornbrood

Ingrediënten
  

Voordeeg

  • 100 g Bloem
  • 100 g Melk
  • 0,25 tl Gist Gedroogd

Deeg

  • 50 g Bloem
  • 50 g Volkoren meel
  • 250 g Waldcornmeel
  • 100 g Melk
  • 1 tl suiker
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Gist
  • 20 g Boter
  • 1 el Zonnebloempitten
  • 1 el pompoenzaadjes

Instructies
 

Voordeeg

  • Meng alle ingrediënten voor het voordeeg met een lepel of in de keukenmachine. Dek af met een doek en laat rijzen tot het volume verdubbeld is.

Deeg

  • Strooi/schenk alles voor het deeg over het voordeeg en meng dit 10 minuten. Het deeg is vrij vochtig en blijft net aan je handen plakken, dus helaas niet geschikt om met de hand te bewerken. Dek het deeg af en laat dit in 1- 1/1/2 uur in omvang verdubbelen, even afhankelijk van hoe warm het in huis is. Sla het deeg daarna nog zo'n 5 minuten goed door, doe het in een ingevet en met bloem bestoven broodblik (van ongeveer 20 cm lang) en laat het deeg nogmaals afgedekt rijzen tot het bijna over de rand uit rijst (duurt ongeveer een uur, wederom afhankelijk van de temperatuur in huis).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Strooi ongeveer 2 el strooisel over de bovenkant en druk het een klein beetje aan. Kerf met een mes een lichte inkeping over de lengte van het deeg en bak het brood in 35-40 minuten gaar. Kieper het brood daarna uit het blik, schud het teveel aan zaden eraf en laat het brood op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept