Visbouillon
Ingrediënten
- 2,5 l water
- 1,5 kg Visgraten plus afsnijdsels van witte vis
- 50 g Boter
- 2 stuks Prei
- 75 g Ui dunne ringen
- 75 g Champignons dunne plakken
- 2 dl Witte wijn
- 1 stuks Bouquet garni
- 0,25 stuks Citroen in schijfjes
- 8 stuks Peperkorrels wit
Instructies
- Spoel de graten en afsnijdsels af onder de koude kraan en laat ze dan uitlekken. Laat de boter smelten in een steelpan en laat er de groenten enkele minuten in zweten op een laag vuur. Voeg de graten en afsnijdsels toe, laat enkele minuten borrelen en giet er de wijn bij. Laat de wijn met tweederde inkoken en voeg dan het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager, schuim af en voeg het bouquet garni en de schijfjes citroen toe. Laat 25 minuten zachtjes trekken, waarbij je zonodig afschuimt. Voeg na 15 minuten de peperkorrels toe. Schep de bouillon door een fijnmazige zeef en laat hem zo snel mogelijk afkoelen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!